Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

NETTIAJANVARAUS 

 

JÄSENKORJAUSPÄIVYSTYS

torstaisin klo 16 - 18

Lue lisää


Äänirentoutus, hoitava laulu ja hoitava rummuttaminen - ryhmäohjaukset ja yksilöhoidot

Kaipaatko tilaisuutta hiljentyä itsesi äärelle?

Olla paikallaan sanoitta ja vain kuunnella?

Onko sinulla tarvetta eheytyä, voimaantua tai hoitaa kipua lempeästi?

 

Ääntä on käytetty kivunhoitoon, mielen rentouttamiseen sekä tunnelukkojen purkamiseen jo tuhansia vuosia. Viime aikoina äänihoitojen tehosta on saatu jo tutkittua tietoa eli äänellä on todettu olevan kehoa parantava ja rentouttava vaikutus. Äänellä hoitamisen teho perustuu äänen värähtelyyn. Värähtely kulkeutuu kehon nesteitä pitkin mm. avaten kireyksiä ja auttaen saavuttamaan syvän, rentoutuneen tilan. Saman värähtelyn vaikutuksen voit havaita  myös kuunnellessasi piristävää musiikkia tai tunteisiisi vetoavaa kappaletta.

Äänen värähtely tarjoaa mahdollisuuden päästä kosketuksiin kehon kanssa ja auttaa huomaamaan kireydet ja tiukkuudet. Ääni myös laittaa liikkeelle tunteita mahdollistaen lempeän tavan avata tunnelukkoja. Kivunhoitomenetelmistä äänihoidot ovat yksiä hellävaraisimpia. 

Äänirentoutukset 

Äänirentoutuksessa ääniä tuotetaan laulamalla, kuten kehorensonanssitekniikalla tai perinteisemmin laulamalla. Rentoutuksessa käytetään myös eri soittimia, kuten shamaanirumpua, äänimaljaa, digeridoota ja kalimbaa. Äänimaailmaa ei suunnitella ennalta, vaan äänet tuotetaan intuitiivisesti. Äänirentoutuksessa on myös voimakas elämyksellinen elementti, toteutuksen ollessa samalla spontaanisti tuotettu musiikkiesitys tai äänimaailma. Rentoutuksen (ja myös ääneen perustuvien hoitohetkien) ajan asiakas voi maata tai istua oman valinnan mukaan.  

Hoitava laulu ja "sielun laulu"

Hoitava laulu keskittyy lempeään kiputilojen hoitamiseen ja tietoiseen tunnelukkojen purkuun pelkän rentoutumisen sijasta. Asiakkaalla tai ryhmällä on mahdollisuus kertoa hoidon aihe tai aiheet, jota vasten hoitava laulu tuotetaan intuitiivisesti. Hoitava laulu sisältää opiskelemiani äänihoidon tekniikoita, kuten kehorensonanssia ja mantrauksia, mutta myös perinteisempää laulua. Käyttämäni laulut ovat enimmäkseen minun itseni säveltämiä ja sanoittamia. Yhä useammin hoitava laulu on myös jotain, minkä kaimani ja yhtiökumppanini on nimennyt sielun lauluksi. Ottaessani hoitoaikeen mukaan lauluun tuntuu kuin kykenisin tuomaan hoidettavan sielunmaisemaa kuuluville laulun muodossa. Sielun laulu ei useimmiten sisällä mitään ymmärrettäviä sanoja, vaan on pikemminkin sävelkulkua äänihoidoista tutuilla äänteillä. Tavatonta ei  kuitenkaan ole sekään, että laulan intuitiivisesti ennalta suunnittelematta kokonaisen laulun hoidettavasta, hänen elämäntilanteestaan tai sielun tasolta purettavasta asiasta. 

Hoitava rummuttaminen

Hoitava rummuttaminen tapahtuu shamaanirummuilla. Shamaanirumpuja on käytetty jo tuhansia vuosia rentouttamaan, avaamaan tunnelukkoja, poistamaan kehon kiputiloja sekä viemään meitä matkalle omaan alitajuntaamme.

Teillä, meillä vai metsäteillä?

Ääneen perustuvia hoitohetkiä ja rentoutuksia järjestetään säännöllisesti Seinäjoella Graalion Oy:n tiloissa, mutta voit halutessasi kerätä ryhmän ja kutsua yhden tai kaksi Annea paikalle pitämään hoitohetken kotonasi, työpaikallasi tai vaikka luonnon helmassa. Osallistumismaksu Graalion Oy:n järjestämiin ryhmiin on 10 euroa/osallistuja. Pienin ryhmäkoko tilattaessa on 5 hlöä (pidempien matkojen päässä 8 hlöä). Tilatun hoitohetken hinta 15 euroa/osallistuja + tarvittaessa matkakulut. Ilmoitetut hinnat on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaille ja sisältävät alv 24%. Yrityksille tehtävät toteutukset neuvotellaan erikseen, mutta kuluttajahinnat ovat hinnoittelun pohjalla.

Vaiko sittenkin jotain vain sinua varten?

Toteutan äänihoitoja ja hoitavaa rummutusta myös yksilöhoitoina. Yksilöhoidoissa asiakas makaa patjalla tai hoitopöydällä. Yksilöhoitojen hinnat ovat: 15 € / n. 15 min, 30 € / alle 30 min ja 45 € / yli 30 min. 

Yksilöllinen ääni- ja hengitysohjaus on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät koe oloaan riittävän kotoisaksi ryhmäohjauksessa tai jotka kokevat kaipaavansa henkilökohtaista ohjausta. Yksilöohjauksessa keskitytään itsehoitomenetelmien harjoitteluun sekä oikeaan äänentuottoon sisältäen sekä laulun, puheen että hengitykseen, joten ohjaus soveltuu myös ongelmien purkuun. Yksilöohjauksen hinta on 30 €/30 min ja 60 €/1 tunti.  

 

TIEDUSTELUT JA TILAUKSET:

NETTIAJANVARAUS

 

Anne Siirilä

anne.siirila(at)graalion.fi

044 373 2771 

 

 

Kuvassa äänimaljoja ja tiibetiläiset kellot. Kuvassa äänimaljoja ja tiibetiläiset kellot.