Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Voice Massage

Kuka on kehittänyt tekniikan? Voice Massage -terapia on Siilinjärveläisen Leena Koskisen 1980-luvulla kehittämä hierontahoito, joka pohjautuu klassiseen hierontaan.

 

Mitä Voice Massage on? Voice Massage on klassisen hieronnan otteilla tehty on hierontahoito, jonka tavoitteena on rentouttaa purentaan, äänentuottoon, hengitykseen ja kielen liikkeisiin osallistuvia lihasryhmiä. Kun klassinen hieronta kohdentuu pinnallisiin tuki- ja liikuntaelimistön lihaksiin, niin Voice Massagessa pyritään vaikuttamaan kehon syvätason lihaksiin ja lihasryhmiin.  Voice Massage myös rentouttaa reflektorisesti, tuottaa mekaanisia muutoksia lymfanesteen ja verenkiertoon sekä vapauttaa lihassyiden kiinnikkeitä hyödyttäen myös tuki- ja liikuntaelimistöä.  

 

Mitä Voice Massage ei ole? Voice Massage ei ole ääni-, puhe- tai fysioterapiaa. Ei myöskään luontais- tai vaihtoehtohoitoa, eikä siihen liity mitään filosofiaa. Hieronta pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen. Voice Massage -terapiaa saa antaa vain asianmukaisen koulutuksen saanut Voice Massage -terapeutti.

 

Voice Massagen tavoitteita. Lihaksia rentouttavalla ja aktivoivalla käsittelyllä luodaan hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle. Kasvojen ja purennan alueen lihasten käsittelyllä pyritään vapauttamaan erilaisista purentahäiriöistä (mm. yöpurennasta) aiheutuneita lihaskireyksiä ja lievittämään niistä johtuvia kiputiloja. 

Äänentuottoon osallistuvien lihasryhmien käsittelyllä voidaan ehkäistä lihasten kireystiloista johtuvien äänihäiriöiden syntyä. Voice Massage toimii myös tukihoitona esim. puheterapiassa ja tukee laulun opiskelua edellä mainittujen vaikutusten lisäksi lisäämällä kehotietoisuutta. Voice Massagesta hyötyvät myös puhetyöläiset, kuten näyttelijät, luennoitsijat, kouluttajat, opettajat jne. Äänentuoton ongelmia voi kehittyä myös joidenkin sairauksien myötä (kuten kilpirauhasen ongelmat, astma, refluksi, Parkinson ja muut neurologiset sairaudet jne.), jolloin Voice Massage on täsmähoito oireiden helpottamiseen. Puhallinsoittajat on huomioitu Voice Massagessa vielä omana erityistarpeita vaativana ryhmänään. 

Voice Massagea voi suositella säännölliseksi ylläpitohoidoksi myös niille, joilla hengityksen alue rasittuu keskiarvoista enemmän tai joilla hengityksen toimivuuden tärkeys on korostetussa asemassa, kuten urheilijat ja hengityksen sairauksista (esim. astma) kärsivät. 

Voice Massage on myös tehokas apu lihasperäisen päänsäryn ja migreenin hoidossa.

Erilaiset hengitysharjoitukset ovat tärkeä osa Voice Massage -terapiaa. Niiden avulla asiakasta ohjataan tasapainoisen ja vapaan hengityksen löytämiseen. Hengitysharjoituksia suositellaan tehtäväksi myös kotona hoitojen välissä.

Hoidon kesto ja hinta? Purennan ja äänentuoton lihasten käsittelyyn kuluu aikaa noin 75 min ja hoito maksaa 75 €. Hengityksen alueen käsittelyyn varaan aikaa 120 min ja hoito maksaa 85 €. Hengityksen alueen käsittely voi sisältää asiakkaan tarpeen mukaan myös vatsan alueen tai äänentuoton lihasten käsittelyä. Molemmat hoidot sisältävät niskan ja kaulan lihasten sekä kasvojen ja pään alueen käsittelyä. 

 

Haluatko etsiä omalta paikkakunnaltasi Voice Massage -terapeutin? Etsi terapeutti Voice Massage -terapeuttiyhdistyksen sivujen kautta. 

 

TIEDUSTELUT JA AJANVARAUS:

NETTIAJANVARAUS

Anne Siirilä

anne.siirila(at)graalion.fi

044 373 2771 

Yhteydenottolomake