Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


Äänihoitajakoulutus - Michael Schirmer alkaa 6.-7.1.2018

Koulutus on yksi- tai kaksivuotinen seuraavasti:

1. vuosi: painotus omassa kasvussa, erilaisia peilejä, joihin peilata omaa polkua, äänihoidon perusperiaatteita, teoriaa, harjoituksia, valmius äänirentoutushoitojen tekemiseen

 

Tarkoitus

Koulutuksen tarkoituksena on kouluttaa ääni, mieli ja keho hoitavaksi työvälineeksi itsen ja myös muiden rentouttamiseen ja hoitamiseen. Koulutus on suurelta osin käytännön harjoittelua, tutustumista omaan ääneen, mieleen ja kehoon ja samalla löytöretki omaan sisimpään, omien vastusten kohtaamista ja voittamista. 

Sisältö

1. Äänityöskentely; oman äänen käyttö hoitavana välineenä, kehoresonanssi, kehotietoisuustyöskentely äänen avulla, ylä-äänitekniikka, harmoninen laulu...

2. Tietoisuusharjoituksia; keskittymisharjoituksia sekä aistien herkistämistä, kuunteleminen sekä hiljentyminen

3. Oma kasvu; Itsetuntemusvälineitä, jakaminen, keskustelut, päiväkirja, avautuminen omalle ohjaukselle, herkkyys kuulla ja kuunnella itseä ja muita, avoimuus kohdata omia tunteita ja uskomuksia sekä tiedostaa niiden vaikutus omaan toimintaan ja hyvinvointiin. 

4. Teoria; äänihoito osana värähtelylääketiedettä, tutkimuksia alalta, hienojakoisemmat kehot värähtelyn kannalta tarkasteltuina: eetteri-, astraali- ja mentaalikeho sekä fyysinen keho, kehon energiakeskukset ja linjat eli kiinalaisen (akupunktio) lääketieteen mukaiset meridiaanit, musiikinteoria. 

5. Oman kehon huolto; taiji sekä shindo -meridiaanivenyttely, kehotietoisuustyöskentely liikkeen avulla. Lisäksi vapaavalintainen liikunta omalla ajalla. 

Koulutuksessa harjoitellaan kehon ja mielen rentouttamista, harjaannutaan kehoa toimimaan soittimena ja opetellaan myös tuntemaan miten keho toimii äänten vastaanottimena; miten kehon "tukoksia" saadaan purettua tietoisuuden, äänen ja kosketuksen avulla ja näiden yhteisvaikutuksena. Älyllisestä kokemisesta (ego) pyritään omaan kuuntelemiseen ja aistien harjaannuttamiseen. 

Ääntä opetellaan paitsi tuntemaan kehon eri kohdissa, myös tuottamaan sitä kehon eri kohtiin ns. kehoresonanssiharjoituksilla. Oman kehon tuntemus kasvaa sekä kyky rentouttaa ja hoitaa itseä.

Hoitaminen edellyttää ensin hoitajan omasta kunnosta huolehtimista mm. kehotyöskentelyn avulla. Keinoina esim. shindo -meridiaanivenyttelyt, taiji, chi kung sekä vapaa, kehosta lähtevä liike.

Osana äänityöskentelyä opetellaan myös ns. ylä-äänitekniikkaa. Ylä-äänet ovat perussävelen yläpuolella soivia hiljaisia, huilumaisia tai vihellysmäisiä ääniä. Niillä on erityinen kyky eheyttää ja hoitaa ihmismieltä ja kehoa, ne nopeuttavat solujen ja kehon oman luonnollisen "terveen" ominaistaajuuden palauttamista. Ylä-äänet ovat läsnä kaikkialla, missä on ääntä, värähtelyä ja äänten resonanssia.

Koulutuksessa tutustutaan kehon energialinjojen eli meridiaanien toimintaan sekä sisäelinten toimintaan näiden yhteydessä; mielen ja tunnetilojen vaikutukseen niihin eli energian liikkumiseen tai tukkeutumiseen. Tukosten purkamiseen käytetään kehotyöskentelyä, hierontaa, ääntä ja keskittymistä.

Koulutuksessa käytetään myös instrumentteja, kuten kristallikulhoja aistimis- eli herkkyysharjoituksissa sekä äänihoidon tukena.

Koulutuksen aikana tehdään hoitoja äänen sekä kosketuksen avulla. Opiskelija oppii tuntemaan äänen parantavan vaikutuksen sekä saa perusvalmiudet äänihoitojen tekemiseen. Koulutukseen kuuluu myös kirjattavien harjoitushoitojen tekeminen.

Itsetuntemuksen lisääminen 

Omaa kehittymistä ja terapeuttisen prosessin edistymistä seurataan päiväkirjatyöskentelyn avulla sekä henkilökohtaisin keskusteluin ohjaajan kanssa että ryhmäkeskustelujen avulla. Yhtenä tavoitteena on että oppilas kehittyy itse oivaltamaan ja havannoimaan omia vahvuuksiaan ja vastaavasti kehittämiskohteita ja kehittämään näitä opetuksessa saatujen työkalujen ja myös oman intuition avulla. 

 

Äänihoidon taustaa

Lähes kaikilla luonnonkansoilla on ollut ääneen perustuvia hoitomuotoja. Antiikin aikana Pythagoras "löysi" vanhat perinteet uudelleen. Suomen Karjalassa on lähes viime päiviin saakka säilynyt pitkä runonlaulu -perinne. Osa nykyjuurista tulee alkuperäiskansojen tavasta käyttää ääntä, kuten ylä-äänilaulu: mongolilainen ja tiibetiläinen kurkkulaulu. Osa teoriasta pohjautuu tämän hetkiseen ymmärrykseen ihmisestä energeettisenä kokonaisuutena. Äänellä hoitaminen (Sound Healing) on osa laajempaa ja nopeasti kasvavaa värähtelylääketieteen aluettta. Se on musiikkiterapian yksi osa-alue. 

Aiheeseen liittyvää kirjallisuutta on mm. Richard Gerber "Vibrational Medicine". Äänen hoitavia vaikutuksia ovat tutkineet myös Jonathan Goldman, Fabian Maman ja Jegor Reznikoff. Suomessa aiheesta ovat kirjoittaneet mm. Erkki Lehtiranta "Musiikin korkeammat oktaavit", 2005 ja Hilkka-Liisa Vuori "Hiljaisuuden syvä ääni", 1995. Kursiilla teoria, nimikkeet tai "opinsuunnat" eivät kuitenkaan ole oleellisia, vaan omakohtaisen kokemuksen saaminen äänen vaikutuksista, itsen kehittyminen ja harjaantuminen äänellä hoitamisessa. 

Vaatimukset

Oppilailta ei edellytetä mitään aikaisempaa kokemusta äänen alueelta, vain kiinnostus oman äänen kehittämiseen hoitovälineenä. 

Aikataulu:

Koulutus järjestetään viikonloppuopetuksena (ja lopussa lyhyt intensiivijakso) ja ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Kurssiviikonloppuna opetusta on lauantaina ja sunnuntaina klo 10-17. Molempina päivinä pidetään tunnin ruokatauko. Voit ottaa omat eväät mukaan, mutta kurssipaikan läheisyydestä löytyy myös hyvä lounaspaikkavalikoima.

Kevään 2018 kurssipäivät: 

  • 6.-7.1. 
  • 3.-4.2.
  • 3.-4.3.
  • 28.-29.4
  • 12.-13.5.

Hinta: 
Kurssiviikonlopun hinta hinta on 160 euroa. Lopullinen sitoutuminen koulutukseen tehtävä toisen kurssiviikonlopun jälkeen.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:

Kurssisisältöön liittyviin kysymyksiin vastaa vastaa kurssin kouluttaja Schirmer mschirmer88(at)gmail.com tai puh. 044 598  0097.

Ilmoittautua voi sähköisen ajanvarauksen kautta tai info(at)graalion.fi tai 044 373 2771 (Anne Siirilä). Anne myös vastaa kurssipaikkaa koskeviin kysymyksiin.

Kurssipaikan sijainnista, majoituksesta ym.: 

Graalion Oy sijaitsee aivan Seinäjoen yhdinkeskustassa n. 400 metrin päässä Matkakeskuksesta, joten kurssille on helppo osallistua myös pitkien matkojen takaa. Muutamille kurssilaisille voidaan järjestää majoittuminen kurssipaikan tiloissa erillishintaan 25€/yö. Kurssipaikan ympäristössä on ruokapaikkoja ja kurssitilan yhteydessä on myös täysvarusteltu keittiö ruoanlaittoa tai eväiden syöntiä varten. Kahvi/tee kuuluvat kurssin hintaan. Mikäli sinulla on erityisruokavalio, niin ilmoitathan tuon ennakkoon, niin se voidaan huomioida tarvittaessa mahdollisesti ennakkoon tehtävää ravintolavarausta naposteltavaa ym. varten.