Ke­ho­te­ra­pia ja ener­gia­hoi­dot

Nämä kaikki hoidot tehdään vaatteet päällä ja oletusarvoisesti hoitopöydällä maaten. 


Voit varata hoidon Lappajärvelle lähettämällä viestiä numeroon 040 3732 771 tai sähköpostiviestiä osoitteeseen graalionoy@gmail.com. Tulen tekemään tilauksesta hoitoja myös sinun valitsemaasi sijaintiin, jos keräät asiakkaita kolme tai enemmän. Pidempien etäisyyksien päässä hintoihin lisätään matkakustannukset ja tilavuokrat, jos haluat minun etsivän sopivan tilan.

crystal ball photography

In­tui­tii­vi­nen ke­ho­te­ra­pia tai ener­gia­hoi­to

Kun haluat antaa vapauden toteuttaa hoidon täysin sinun päivän tarpeesi mukaiseksi.

60€/t

Uluru

Horstmann-tekniikka

Lempeä ja kivuton

Fyysisten vaivojen hoitoon

Emotionaalisten tukkeumien poistoon

60€/tunti

the heavens

Tessan Tech

Vaikuttaa kaikille tasoille

Äärimmäisen syvälle menevä

Pysyviä muutoksia tuottava

75€/kerta

1622561916790_oil-in-water-1346799_1920.jpg-me

Kvant­ti­hoi­to lä­hi­hoi­to­na

Voimakas muutoksen tuoja kosketuksella tai ilman. 

Mitä on kvanttihoito?

60€/kerta

Don't go breaking my glass heart.

Cha­kra­ta­sa­pai­no­tus 12+

Kehon ener­gia­jär­jes­telm­män tasapainotus- ja päivityshoito modernein maustein.

50€/kerta

persons feet on water

Reiki

Hoivaava ja energisoiva

Rentouttava ja rauhoittava

50€/tunti

1622557173252_DSC_2714.JPG-me

Ääni- ja rum­pu­hoi­to

Toteutukset sekä pelkkänä rumpurenoutuksena tai äänihoitoina, joissa mukana muita soittimia ja parantavaa ääntä.

30€/kerta

person in black long sleeve shirt raising right hand

In­tui­tii­vi­nen ke­ho­te­ra­pia ja ener­gia­hoi­to

Kun haluat antaa minulle vapauden ohjauta hoito juuri sinne ja siten, kuin kehosi ja olemuksesi sitä pyytää. Intuitiivisesti toteutettu voi sisältää yhdistelmiä muista kehoterapioista tai jopa tarvitessasi joitain kehollisempia hoitomenetelmiä. Intuitiivisessa kehoterapiassa on lähtökohtaisesti myös otevalikoima muita kehoterapioita monipuolisempi ja hoito voi sisältää myös energiahoitoa (kuten energeettistä jäsenkorjausta), hoitavaa ääntä, rummutusta, muita soittimia jne.. Toisin sanoen intuitiivisesti toteutettu hoito voi sisältää kaiken osaamiseni elementtejä.

📷2020.02.27
summer session

Horstmann-tekniikka

"Elämää muuttava prosessi"

Mikä on Horstmann-tekniikka?

Horstmann-tekniikka on kokoelma yksinkertaisia ja lempeitä kehoterapia- ja ener­gia­hoi­to­me­ne­tel­miä. Se voi laittaa alulle prosesseja, mitkä johtavat fyysiseen, tunne-elämän ja henkiseen hyvinvointiin.  Australialainen luontaisterapeutti Trish Trowbridge on kehittänyt Horstmann-tekniikan, jota käytetään monissa maissa.


Perusajatuksena on, että vanhat traumat ja negatiiviset kokemukset varastoidaan kehon solumuistiin. Ne aiheuttavat tukkeumia lähinnä lantion alueella, hartioissa ja jaloissa. Näistä energiatukkeumista voi tulla kasvualusta kiputiloille ja sairauksille, kuten esim. luonnoton kehon asento, biokemiallinen epätasapaino tai kehon hie­noe­ner­gia­jär­jes­tel­män epäharmonia. 


Mitä hyötyä sinulle voi olla Horstmann-tekniikasta?

Fyysisellä tasolla lisääntyvät lihasten ja nivelten joustavuus, mikä antaa paremman kehon asennon ja vapauttaa esim. hartioiden ja alaselän kivuista. Tunne-elämän tasolla voi tekniikka auttaa sinua vanhojen kuvioiden murtamisessa ja uusien myönteisten ajatusratojen luomisessa. Prosessit voivat johtaa hämmästyttävään kehitykseen


Horstmann-tekniikalla voidaan hoitaa mm:

 • Selkävaivoja
 • Hartia- ja niskavaivoja
 • Lonkkahermosärkyä (iskias)
 • Rakenteellista päänsärkyä
 • Migreeniä
 • Urheiluvammoja
 • Stressiä
 • Masentuneisuutta
 • Tunne-elämän epätasapainoja

Olen itse Horstmann-tekniikan diplomiterapeutti ja pätevöitynyt toteuttamaan kaikkia ke­ho­te­ra­pia­koko­nai­suu­teen kuuluvia tekniikoita eli yksi Horstmann-hoito voi koostua yhdestä tai useammasta seuraavasta tekniikasta yhdistelmänä: Lantion vapautus (ISR), Hartian vapautus (ASR), Jalkojen vapautus (FR) ja Itsesapotonti vapautus (SSR). Olen opiskellut myös pienempiä lisätekniikoita, kuten Niskan vapautus,  joita toteutetaan vain päätekniikoita täydentävinä. Asiakas ei itse päätä ennalta käytettävää Horstmann-tekniikkaa, vaan valinta tehdään aina alkuhaastattelun pohjalta asiakkaan tarvetta parhaiten vastaavaksi. 

A hand with a lightning bolt painted on it with a red lipstick. Image by re:design studio.

Tessan Tech

"Uuden ajan rysäytys"

Tessan Tech on äärimmäisen voimallinen energiahoito, joka tästä huolimatta vaikuttaa tehokkaasti myös kehollisiin vaivoihin. Tessan Tech on Horstmann-tekniikan kehittäjän Trish Trowbrigden uusin hoitomuoto. 


Tekniikasta on olemassa kaksi osaa: 

 • osa 1 kohdentuu luuston tasoon ollen ns. metamorfinen hoito ja 
 • osa 2 kohdentuu lymfaattiseen järjestelmään integroiden kehon ja sielun toisiinsa. 


Tessan Tech soveltuu käytettäväksi kaikkeen mihin Horstmann-tekniikkaakin eli keholliset ongelmat, tunne-elämän solmujen aukaisut tai jos lähtökohta on muuttaa ajatustapaasi tai asennoitumista suhteessa kokemiisi haasteisiin, tiettyihin ihmisiin, menneisyyteesi tai tulevaisuutta koskeviin pelkoihin.  


Itse koen Horstmann- ja Tessan Tech -tekniikan välisen eron mm. siten, että Horstmann-tekniikassa lähestytään hoidettavia asioita pinnalta kohti syvempiä kerroksia, kun taas Tessan Tech pureutuu suoraan ytimeen ja vapauttaa meitä sisältä ulospäin. Näin ollen Tessan Tech kykenee rentouttamaan myös kehon syvimpiä osia, kuten lantionpohjaa, suolistoa, keuhkojen aluetta ja nielua. 


Molemmissa tekniikoissa käsittelyyn voi tulla myös sukuun, karmisiin asioihin tai entisiin elämiin liittyviä teemoja. Kumpaankaan hoitoon ei kuitenkaan kannata tulla vain näillä odotuksilla. Joskus nykyisen elämän taakat pitää keventää ennen kuin voi kurkotella kauemmas. 

We look at reflections and often see something different than what’s really there

Kvant­ti­hoi­to lä­hi­hoi­to­na

Lue lisää: Mitä on kvanttihoito?


Ennen hoidon alkua keskustelemme yhdessä hoidolle asettamastasi tavoitteesta. Käyn myös halutessasi vielä läpi hoidon kulkua ja mahdollisia vaikutuksia.


Hoidon toteuttamisen aikana voit levätä hoitopöydällä, istua tuolissa tai olla liikkeessä sen mukaan, mikä sinusta tuntuu parhaalta. Toisinaan hoito sisältää kosketusta, mutta hyvin usein hoito tapahtuu ilman sitä. Näin ollen hoito toteutetaan aina vaatteet päällä. Koska äänellä hoitaminen on osa elämäntehtävääni, kvanttihoito voi sisältää myös sielunlaulua tai äänihoitoa kvant­titie­toi­suu­des­ta käsin tehtynä. Saatan kysyä sinulta tarkentavia kysymyksiä hoidon aikana. Saatan myös kertoa hoidon etenemisestä jo matkan varrella. Toisinaan kaikki keskustelu käydään vasta hoidon päätyttyä. Etenemistapoja on yhtä monta kuin on hoidettavaa asiaakin.


Varsinaisen hoidon jälkeen sinun hetki mahdollista levätä ja sulatella kokemustasi. Kun koet olosi valmiiksi, jaamme hoidon aikaisia kokemuksiamme ja sinulla on mahdollisuus vielä kysyä hoitoon liittyen mieltäsi askarruttavia kysymyksiä. Muistathan kuitenkin, että sinä itse ole paras tulkki ymmärtämään näkemiäsi ja kokemiasi asioita ja minä kykenen olemaan ainoastaan tukena sen oman tulkintasi laadinnassa. Eli minulla ei ole lupa antaa sinulle vastauksia esim. eri symbolien, värien tm. merkityksestä, vaan ainoastaan ehdotuksia, jotta voit kuunnella mikä resonoi sinussa totuutena.

Under the ice

Cha­kra­ta­sa­pai­no­tus 12+ / sie­lu­ke­ho­pis­tei­den ak­ti­voin­ti

Olitpa sitten virittynyt ener­gia­jär­jes­tel­mä­si 7 chakrajärjestelmään, 12 chakrajärjestelmään tai johonkin edistyneempään versioon, joka palvelee juuri sinua, tämä hoito kykenee tasapainottamaan ener­gia­jär­jes­tel­mäs­sä­si alati tapahtuvaa muutosta sekä tarvittaessa integroi päivityksiä siihen.  


Olen saanut myös tehtäväkseni jakaa ns. sielukehopisteiden aktivointeja, jotka voivat olla osa tasapainotusta tai oma erillinen tavoitteensa, jos se on kannaltasi tar­koi­tuk­sen­mu­kais­ta. Pitää muistaa, että jokainen meistä kulkee omassa erityisessä aikataulussaan, jota pitää kunnioittaa. Vain niissä asioissa pystyn olemaan tukena edistämään tai tasapainottamaan asioita, jotka ovat linjassa oman sielusi suunnitelman kanssa.

Hands

Reiki

"Kun haluat rentoutua ja latautua"

Teen Mikao Usuin linjan mukaista perinteistä Reiki-hoitoa intuitiivisin maustein.


Tämä vaihtoehto on hyvä, jos tiedostat, että kehoasi ja mieltäsi ei pidä häiritä voimakkaammilla kehoterapeuttisilla menetelmillä. Yksikään näistä menetelmistä ei ole kivulias, mutta Horstmann- ja Tessan Tech -tekniikka voivat laittaa prosesseja liikkeelle, joten muistathan olla tarvittaessa itsellesi lempeä. 


Reiki rauhoittas stressin ja kiireen ylivirittämää kehoa. Hoito voi toisille vaikuttaa kuin patterien lataus eli joskus harvoin hoidon jälkeinen olotila on niin energinen, että seuraava yö on levoton. Useimmiten vaikutus on kuitenkin päinvastainen eli hoidettavan mieli on hoidon jälkeen levollinen ja seuraavana yönä nukutaan normaalia paremmin. 

Ke­hol­li­set me­ne­tel­mät

Tällä hetkellä en ota vastaan uusia asiakkaita kehollisiin menetelmiin kuin painavasta syystä. Jos esim. et ole kokenut saaneesi apua muualta ja kaipaat erityisiin haasteisiisi tai moniongelmaiseen tilanteeseesi kokonaisvaltaista ja eri tekniikoiden soveltamiseen kykenevän ammattilaisen apua. Asia on siis neuvoteltavissa. 


Tässä mainittujen tekniikoiden lisäksi olen myös koulutettu hieroja, hallitsen lymfahoidon perusteet, kinesioteippauksen ja hyödynnän hoitojen tekemisessä myös liuku- ja kuivakuppausta.

Typical C3-6, human cervical vertebra , bifid spinous process clearly visible

Kaus­tis­lai­nen jä­sen­kor­jaus

60€/tunti

Kaustislainen jäsenkorjaus on hellävaraista nikamien manipulaatiota ja pehmytkudosten mobilisaatiota. Jäsenkorjauksella saadaan helpotettua kipuja sekä parannettua liikelaajuuksia ja nivelten toimintaa.

white and red plastic toy

Voice massage

85€/kerta

Voice massage on klassisen hieronnan otteilla tehty hengityksen alueen, puheentuoton tai purentalihaksiston eri­kois­hie­ron­ta­hoi­to. Erinomainen puhetyöläisille, ammattimaisille äänekäyttäjille, urheilijoille ja mainittujen alueiden ongelmista kärsiville.

1622320284794_art-1699977_1920.jpg-me

In­tia­lai­nen pää­hie­ron­ta

50€

Intialaisessa päähieronnassa hoidetaan pehmein ja rentouttavin ottein yläselkä ja ylärintakehä, niska, päänalue ja kasvot. Erinomaisen hyvä migreenistä ja jän­ni­tys­pään­sä­ryis­tä kärsiville, unihäiriäissä ja stressitiloissa sekä myös sinulle, joka haluat vain jotain hemmottelua itsellesi. Hieronta toteutetaan istunta-asentoon.

kupponen kaffea

Kaus­tis­lai­nen jä­sen­kor­jaus

Mitä kaus­tis­lai­nen jä­sen­kor­jaus on? 

Kaus­tis­lai­nen jä­sen­kor­jaus on nivelien ja nikamien kär­si­väl­lis­tä ja hel­lä­va­rais­ta kä­sit­te­lyä. Lii­kut­te­lu tapahtuu aina kehon oman liik­ku­vuu­den ja asiakkaan sietämän kivun rajoissa eli kysessä ei ole rusaut­te­lu tai nik­sut­te­lu, kuten vir­heel­li­ses­ti joskus kuulen pu­hut­ta­van. Kaus­tis­lai­ses­sa jä­sen­kor­jauk­ses­sa käytetään usein termiä ”neu­vot­te­lua nikamien kanssa”, mikä kuvaa käy­tet­ty­jä me­ne­tel­miä osuvasti. Kou­lut­tau­tu­neil­la kaus­tis­lai­sen jä­sen­kor­jauk­sen tai­ta­jil­la on käy­tös­sään myös peh­myt­ku­dos­ten peh­mi­tyk­seen ja hermojen toi­min­taan vai­kut­ta­vien kiin­nik­kei­den va­paut­ta­mi­seen so­vel­tu­via tek­nii­koi­ta. 


Me­ne­tel­mäl­lä hoidetaan nivelten toi­min­ta­häi­riöi­tä, useim­mi­ten selkä- ja nis­ka­ki­pu­ja, olkapää- ja pol­vi­ni­vel­vai­vo­ja sekä li­has­sär­kyä ja her­mo­tuk­sel­li­sia ongelmia. Seu­raa­vas­sa lyhyt luettelo vaivoista, joissa menetelmä on osoit­tau­tu­nut te­hok­kaak­si:

*päästä var­pai­siin kaikki tuki- ja lii­kun­tae­li­miin liittyvät vaivat

*tennis- ja golf­kyy­när­pää

jäätynyt olkapää (hoidetaan jä­sen­kor­jauk­ses­sa mo­bi­li­soi­den ja ve­ny­tyk­sel­lä, kun sai­raa­la­hoi­dos­sa puo­les­taan usein nu­ku­tuk­ses­sa)

*ran­ne­ka­na­va­oi­reyh­ty­mä

*niska- ja har­tia­seu­dun kivut

*noi­dan­nuo­let

*juoksijan polvi

*migreeni

*rin­ta­ran­gan vir­hea­sen­nos­ta johtuva astma ja sydämen ryt­mi­häi­riöt

*lan­ne­ran­gan vir­hea­sen­nos­ta johtuvat häiriöt suoliston toi­min­nas­sa sekä lan­tio­na­lu­een muussa toi­min­nas­sa, esim. kivuliaat kuu­kau­ti­set

*puu­tu­mi­set, pistelyt ja tunn­ot­to­muu­det eri ke­ho­no­sis­sa


Miten hoito tapahtuu? 

Hoito tapahtuu vaatteet päällä tarpeen mukaan joko istuen tai hoi­to­pöy­däl­lä maaten. Joissain ta­pauk­sis­sa vaatteita voi joutua riisumaan, jos katson tar­peel­li­sek­si yhdistää jä­sen­kor­jauk­seen klassisen hieronnan otteita hoidon te­hos­ta­mi­sek­si.


Jä­sen­kor­jaus on osa kan­san­pe­rin­net­täm­me 

Suomessa on har­joi­tet­tu jä­sen­kor­jaus­ta jo pitkään, vaikka hoi­to­muo­to onkin osin hävinnyt suuren kansan tie­toi­suu­des­ta. En­sim­mäi­set kir­jal­li­set viitteet jä­sen­kor­jauk­ses­ta löytyvät jo 1700-luvun al­ku­puo­lis­kol­ta. Nimensä jä­sen­kor­jaus on saanut Kalevalan ku­vauk­ses­ta.


"Jos on luu luis­kah­ta­nut, siinä luuta luis­ka­hu­ta.

Jos on liha lii­kah­ta­nut, siinä lihaa liikahuta.

Jos on jäsen jär­käh­tä­nyt, siinä jäsentä järkähytä."


Pe­rin­tei­ses­ti jä­sen­kor­jaus­tai­dot ovat siir­ty­neet suvun sisällä su­ku­pol­vel­ta toiselle, jopa kahdeksan polven yli. Vaih­toeh­toi­ses­ti mestari on valinnut yhden tai muutaman si­tou­tu­neen kisällin oppiinsa työs­ken­nel­len heidän kanssaan vuo­si­kausia. Nykyisin jär­jes­täy­ty­neen kou­lu­tuk­sen myötä mestarit opettavat isompia opis­ke­li­ja­ryh­miä. Edelleen kuitenkin pätee se, että taitavat mestarit ovat vahvasti vai­kut­ta­mas­sa jä­sen­kor­jauk­sen tyy­li­suun­tiin opet­ta­jan­roo­lin­sa kautta. Mer­kit­tä­viä ny­ky­tyy­li­suun­tiin vai­kut­ta­via mes­ta­rei­ta ovat mm. Pentti Penttilä, Olavi Mäkelä, Matti Liedes, Heikki Jylhä ja Kimmo Anttila.


Oma polkuni jä­sen­kor­jauk­sen pariin

Minä olen kotoisin Keski-Poh­jan­maal­ta jä­sen­kor­jauk­sen pe­rin­tei­den "Mekasta". Lap­suu­te­ni asuin Ullavassa Rahkosen kylällä. Tuolla sa­mai­sel­la kylällä asuu myös yksi suurista mes­ta­reis­ta, ka­le­va­lai­sen jä­sen­kor­jauk­sen "isä", Olavi Mäkelä. Yksi lapsena tar­vit­se­mis­ta­ni taidoista oli osata neuvoa ympäri Suomen mes­ta­ri­pa­ran­ta­jan luo saapuvia ihmisiä mistä tahansa kylän syrjältä oikeaan suuntaan. Kun kasvaa ihmisten keskellä, joilla useim­mil­la on va­kuut­ta­via ko­ke­muk­sia jä­sen­kor­jauk­sen tehosta ja on ihan ta­val­lis­ta lähteä etsimään kipuihin apua jä­sen­kor­jaa­jil­ta lää­kä­rei­den, fy­sio­te­ra­peut­tien ym. sijasta (osin lää­kä­rei­den itsensä suo­sit­ta­ma­na), niin on ym­mär­ret­tä­vää että minäkin hakeuduin Penttilän Pentin vas­taa­no­tol­le en­sim­mäis­ten sel­kä­ki­pu­jen alkaessa ylä­as­tei­käi­se­nä. Minä kun kävin ylä­as­tee­ni Kaus­ti­sel­la ja Pentin vas­taan­ot­to oli sopivasti kouluni vieressä. Tuon jälkeen siir­ryin­kin Jylhän Heikin va­ki­tui­sek­si asiak­kaak­si vuo­si­kausik­si Pentin siir­tyes­sä eläk­keel­lä. Kävin omassa mie­les­sä­ni "puo­li­vuo­tis­huol­los­sa", koska sen ajan aina ker­ral­laan pärjäsin jo työ­elä­mään siir­ty­mi­sen jäl­kei­seen ikään saakka, kunnes pe­rin­nöl­li­nen si­de­ku­dos­sai­rau­te­ni pysäytti minut.


Minua kyllä yri­tet­tiin auttaa julkisen ter­vey­den­huol­lon toimesta, mutta sai­rau­te­ni Ehlers-Danlos syndrooma on niin mo­ni­pol­vi­nen ja haastava sairaus, että julkisen ter­vey­den­huol­lon puolelta tuotiin hyvin nopeasti ja selvästi esille, että heidän osaa­mi­sen­sa eikä re­surs­sin­sa riitä auttamaan minua tar­vit­seams­sa­ni laa­juu­des­sa. Minulle ko­ros­tet­tiin myös, että oma-aloit­tei­suu­te­ni on en­siar­voi­sen tärkeää ja minun pitää ottaa itse vastuu omasta hy­vin­voin­nis­ta­ni. Minä otin tämän ohjeen kir­jai­mel­li­ses­ti ja lähdin va­jaa­työ­kun­toi­se­na sai­rause­lä­ket­tä vältellen opis­ke­le­maan työn ohjessa syksyllä 2010 kaus­tis­lais­ta jä­sen­kor­jaus­ta, koska kaikesta julkisen ter­vey­den­huol­lon tar­joa­mas­ta avusta huo­li­mat­ta en ollut mistään saanut samaa kipuja lie­vit­tä­vää ja toi­min­ta­kykyä pa­ran­ta­vaa tehoa kuin jä­sen­kor­jauk­ses­ta. Sain opet­ta­jak­se­ni luot­to­hoi­ta­ja­ni Heikki Jylhän, joka opetti minulle kaus­tis­lai­sen jä­sen­kor­jauk­sen pe­rin­tei­set me­ne­tel­mät sekä Matti Liedeksen, jonka opit laa­jen­si­vat osaa­mi­se­ni ny­ky­ai­kaan. Matti opetti hoidon kannalta tärkeää ajattelua ja asennetta, innosti ihmisen anatomian ja fy­sio­lo­gian huo­lel­li­seen opis­ke­luun sekä ison tukun tutkimus- ja hoi­to­me­ne­te­liä, jotka laa­jen­si­vat osaa­mis­ta­ni pe­rin­tei­sen jä­sen­kor­jauk­sen osaa­mi­ses­ta ihmisen aut­ta­mi­seen koko­nais­val­tai­ses­ti.


Liedeksen Matin intohimo aiheeseen tarttui minuunkin ja minun olin kunnia toimia kaus­tis­lai­sen jä­sen­kor­jauk­sen opet­ta­ja­na Kaustisen evan­ke­li­sel­la opistolla yhden lu­ku­kau­den 2012-2013 ennen muuttoani Sei­nä­joel­le.


Ja tällä tiellä tulen jatkamaan. Hyödynnän jä­sen­kor­jauk­sen kautta saamaani ym­mär­rys­tä ihmisen ra­ken­teis­ta ja toi­min­nas­ta kaiken ihmisen kehoon liittyvän hoidon pohjana ja hyödynnän aina tar­vit­taes­sa noita oppeja muiden hoitojen tukena.


Huomio! Jä­sen­kor­jaus soveltuu myös lapsille ja nuorille.

1622573823954_blonde-2094172_1920.jpg-me

Voice massage

Onko niskat usein jumissa ja tuntuu ettei sään­nöl­li­nen­kään hieronta auta? Onko sään­nöl­li­ses­ti piinaavaa pään­sär­kyä tai peräti usein esiin­ty­vää migreeniä? Pillaako korvat, särkeekö ikeniä tai onko silmien takana usein särkyä? Tai ehkä sinulla on epä­mää­räis­tä väreilyä kasvojen ku­dok­sis­sa tai silmissä nykii? Tai ehkä sinua vaivaavat alati pos­kion­te­lo- tai kor­va­tu­leh­duk­set ilman se­lit­tä­vää syytä?


Vai onko ongelma sittenkin enemmän nielun alueella? Kurkkua kuivaa, tunnet palan tunnetta nielussa tai sinulla on "virkayskä" kuivan kurkun takia? Tai kenties keuh­ko­put­kia kutittaa tai rintakehä tuntuu raskaalta ja ah­dis­ta­val­ta?


Jos mitään edellisen kaltaista oiretta havaitset omaavasi, suo­sit­te­len erittäin läm­pi­mäs­ti Voice massage-terapiaa, jota tehostan vielä kaus­tis­lai­sen jä­sen­kor­jauk­sen oppejani. Koska käytössä ovat nuo molemmat tekniikat, hoitoa saavat sekä purennan, kaulan, niskan ja ää­nen­tuo­ton lihakset että niskan nikamat ja kasvojen ja nielun alueen si­de­ku­dok­si­set osat. Ajan riit­täes­sä saatan käsitellä myös ylä­rin­ta­ke­hää ja/tai har­tia­seu­tua. Tämä yh­dis­tel­mä on te­hok­kaam­pi kuin kumpikaan yksinään, koska siinä ir­ro­tel­laan kudosten välisiä kiin­nik­kei­tä, löy­sy­te­tään kireät lihakset, var­mis­te­taan nivelten normaali liik­ku­vuus ja käydään läpi alueen tärkeät her­mo­ra­dat.


Mitä Voice Massage on? 

Voice Massage on klassisen hieronnan otteilla tehty hie­ron­ta­hoi­to, jonka ta­voit­tee­na on ren­tout­taa purentaan, ää­nen­tuot­toon, hen­gi­tyk­seen ja kielen liik­kei­siin osal­lis­tu­via li­has­ryh­miä. Pu­ren­ta­li­has­ten kä­sit­te­lys­sä kudoksia saatetaan käsitellä myös hanskat kädessä suun sisältä lempeästi venyttäen. 

woman wearing black scoop neck top

In­tia­lai­nen pää­hie­ron­ta

Intialainen päähieronta eli stressipesu soveltuu nimensä mukaisesti pysäyttämään tiedon ja kiireen ähkyisen ihmisen rentoutumisen äärelle. Intialainen päähieronta ei ole kuitenkaan pelkkä rentoutushoito, vaan sillä on saatu hyviä tuloksia mm. toistuvista migreeneistä ja päänsäryistä kärsivillä.


Intialaisessa päähieronnassa käsitellään myös niskan ja hartianseutua, ei pelkkää päätä, joten vaikutus voi ulottua itse asiassa koko kehoon parantaen imuneste- ja verenkiertoa juuri tärkeiltä alueilta, kuten kaulalta, takaraivolta sekä solisluiden ja lapaluiden viereltä. Verenkiertoa tehostavaa vaikutusta antaa myös käyttämäni magneettitassu. Intialaisessa päähieronnassa hyödynnetään myös joitain kasvojen alueen akupisteitä, joten myös poskiontelo- tai silmävaivat voivat helpottua laajempialaisten vaikutusten lisäksi.


Intialaisen päähieronnan vaikutuksia ovat mm.:

* stressin helpottuminen
* aivojen hapensaannin paraneminen
* päänahan lisääntynyt verenkierto
* hiusten parempi kasvu ja kunto
* niska-hartiavaivojen helpottuminen
* unen laadun parantuminen
* aineenvaihdunnan parantuminen
* huimausten helpottuminen
* pääsärkyjen helpottuminen
* kasvojen turvotuksen väheneminen
* rauhallinen ja levollinen mieli
* rento olo
* luovuuden lisääntyminen
* positiivinen ajattelun ja asenteen lisääntyminen

Morning Dew
1622557856975_facebook_1622557792806_6805500640597387923.jpg-me

Anne Siirilä

Neomaagi, sielukehohoitaja, sielunlaulaja, Horstmann-tekniikan diplomiterapeutti, kvanttihoitaja, jäsenkorjaaja, hieroja, Voice Massage-terapeutti sekä mielenterveys-, kriisi-, ja päidetyön lähihoitaja

anne.siirila@graalion.fi

044 373 2771

Graalion Oy

+358 44 3732 771

graalionoy@gmail.com

2805248-6© Graalion Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.