Mistä nimi Graalion?

Graalion = Rakkauden verkosto

Yrityksen nimi tiivistää erinomaisella tavalla arvot, yrityksen tavoitteet ja tavan toimia. Ja toisaalta se täyttää nimen kehittämiseen asetetut vaatimukset eli nimi ei rajaa mitään toimintaa pois, ei luo liian vahvaa mielikuvaa työn luonteesta ja nimi soveltuu myös ulkomailla käytettäväksi.

Inspiraatio nimen kehittämiseen löytyi iirin ja gaelin kielestä. Ja yhdistelmällä sanoja luovasti löytyikin aivan täydellisesti palveleva nimi – Graalion.

Gra – Rakkaus on kaiken alku ja syy

Otetaan ensin käsittelyyn nimen alussa esiintyvän gra. Sana grá on iirin kieltä ja tarkoittaa rakkautta tai rakastettua. Teemme Graalionilla työtämme rakkaudesta ja suurella intohimolla. Yksi suuri tavoitteemme on opettaa ihmisiä toimimaan rakkaudesta, ei pelosta, käsin. Kannustamme ihmisiä harjoittelemaan itsensä rakastamista myötätunnon, anteeksiannon tai armollisuuden osoittamista unohtamatta. Uskomme, että itsellemme suomamme rakkauden määrä on verrannollinen siihen, mitä kykenemme muille antamaan.

Lion – Ei yksin, vaan yhdessä

Sana líon tarkoittaa sekä iirin että gaelin kielessä verkkoa (myös hämähäkin verkkoa sekä verbiä täyttää), mutta yrityksemme nimen yhteydessä nimi viittaa verkostoon, kun moista sanaa ei kumpikaan mainituista kielistä tunne. Saman alan yrittäjät eivät ole kilpailijoitamme, vaan yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta. Ja tämän mukaan myös toimimme. Meissä asuu vahvana usko, että työskentelemällä yhdessä ihmisten hyvinvoinnin eteen on sekä asiakkaidemme että meidän itsemme parempi olla ja tavoittelemamme asiat toteutuvat tehokkaammin.

Graalin malja ja Anne(t)

Sanaan gra on lisätty toinen a-kirjain, jolloin saadaan graa. Kun siihen liittää perään sanan lion, saadaan Graalion. 

Alunperin tuo lisätty a-kirjain symboloi sitä, että yrityksen perustaneet kaksi Annea (Siirilä ja Kevätjoki) toivat myös tuplasti rakkautta ja intohimoa tekemiseen. Nykyisellään tuo lisätty a edustaa omistajayrittäjä Annea, joka on rakkauden verkoston solmukohta ja liima. 

Yleinen erehdys on ollut olettaa yrityksen nimen liittyvän Graalin maljaan. Tuohon myyttiseen esineeseen, jolla on parantavia ja/tai nuorentavia voimia. Graalin maljaan liittyy useita eri tarinoita, joissa toisissa maljaan liitetään Kristuksen veri ja toisissa Kuningas Arthur sekä pyörän pöydän ritarit. Joissain tarinoissa nuo kaksi yhdistyvät. Graalin malja toimii myös rakkauden ja viisauden symbolina ja siitä käytetään toisinaan nimitystä sydänmalja. Vaikka alkuperäinen tarkoituksemme ei ollut liittää tuota tarunhohtoista esinettä yrityksemme nimeen, niin ilahduimme toki tuosta ”sattumasta”. Ja miksi emme olisi, koska tuota kautta hakemamme rakkaudellinen aspekti entisestään voimistui. Ja koska ensin syntyneessä logossamme esiintyy sydän, niin sydänmaljan sisältyminen yrityksemme nimeen puhuttelee meitä myös.

Julkaissut N'nea, Graalion Oy

N'nea eli Anne Siirilä on Graalion Oy:n omistajayrittäjä, sielunlaulaja, kasvun kompassi ja neomaagi. Kysyttävää? Ota yhteyttä +358 44 3732 771 tai graalion@graalion.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: