Graa­lio­nin logo

Leikki kuvan muodossa

Jos yrityksen logoon tiiistyy paljon asioita, niin saman tekee myös logo. Logoon liittyvä symboliikka on vain moniulotteisempaa ja lyhyesti tarinoiden siitä on mahdollista tuoda esiin vain murto-osa. 

Logo on omistajayrittäjän, Anne Siirilä, intuitiivisten näkyjen tulosta.

Hannunvaakuna eli käpälikkö

Lähdetään liikkeelle siitä ilmeisestä tosiseikasta, että monelle tulee logosta mieleen hannunvaakuna. Sitä on perinteisesti käytetty koristelussa ja Suomessa on ollut tapana maalata merkki talon tai ladon seinään suojaamaan rakennuksen asukkeja huonolta onnelta ja pahoilta hengiltä. Nykyisin hannunvaakuna on kansainvälisesti käytetty nähtävyyttä ilmaiseva liikennemerkki.

Logoa kehitettäessä ei vielä ollut tietoa yrityksen ensimmäisestä liiketilasta (Kangaskeskuksen yläkerta, vanhan Seurahuoneen naapurissa), mutta näin jälkikäteen sen ainutlaatuisuus puitteiltaan sekä historiallinen arvo Seinäjoelle lunasti tuon nähtävyyteen vihjaavan arvon. Nykyiset tilat ovat myös omalla tavallaan historialliset, koska nämä ovat olleet Törnävän saairalan väen asuntoloita ja rakennuksella on historiansa myös alueen lapsi- ja nuorisotyöhön. Tulevaisuudessa siintää haave toteuttaa kurssi- ja hoitokeskus, joka puitteiltaan lunastaisi edelleen nähtävyyden arvon.

Rakkauden verkosto myös logossa

Symbolin silmää kiinnittävin elementti on neljän sydämen nivoutuminen toisiinsa. Tämä symboloi jo aiemmin esitettyä rakkauden verkoston käsitettä. Yritys on olemassa, jotta saman alan tekijät voivat löytää toinen toisensa ja työskennellä yhteistyössä verkostona. Yrityksen vanhoissa tiloissa tämä toteutui jo odottamattoman hyvin, kun samanaikaisesti Graalionin tiloissa oli yhdeksän vakituista yrit­tä­jä­vuo­kra­lais­ta ja tähän päälle satunnaiset vierailijat ympäri Suomen, kaukaisin Saksasta asti.  Yhteistyötoiminta jatkuu edelleen, joskin pienempimuotoisena.

Kaksoiskehä – Näkyvä ja näkymätön

Logossa on näkyvissä heraldiikan sanoituksella kaksoiskehä. Heraldiikan tai siihen liittyvään symboliikan tuntemus ei ole syvällisesti, mutta logon kehityksen aikoihin erään lähteen mukaan kaksoiskehän kerrottiin liittyvän maahan. Tämä ajatus logossa yhdistyi juuriin, maadoittumiseen ja Äiti Maahan.

Logon aikaisemmissa kehityvaiheissa yrityksenä oli esittää logossa useamia kuin kaksi kehää. Tavoitteena oli sisällyttää siihen säteittäisyys symboloimaan sitä, miten tehty työ etenisi jopa arvaamattoman etäälle ääniaallon lailla. Tuossa kohtaa tiedossa ei vielä ollut, että palveluvalikoimiin tulisivat myös äänirentoutukset tai äänihoidot. Eli jos nimi on enne (”Nomen est omen”), niin sitä näköjään voi olla myös yrityksen logo.

Säteittäiset kehät ja sydänverkko muodostavat myös yhdessä symbolin, joka eri lähteiden mukaan on elämänpyörä, kohtalonpyörä tai tasapainon pyörä. Toteutuksissa on hyödynnetty monissa muodoissa  sitä, kuinka kehittää elämän eri osa-alueita (elämänpyörän lohkoja) ja kuinka luoda tasapainoa niiden välille. 

Sydänpiiri

Logo tuo myös nerokkaasti yhden käytetyn  tekniikan eli sydänpiirin näkyväksi. Sydänpiirissä kädet asetetaan siten, että osallistujat muodostavat katkeamattoman ketjun ja jokainen osallistuja on piirin yksi sydän. Sydänpiirin avulla mahdollistetaan yhteisöllisyyden kokemus. Sillä myös luodaan olosuhteet, jossa eheytymiseen tähtäävät ryhmätilanteet koetaan turvalliseksi. Tärkein tavoite on kuitenkin aivojen peilisolujen aktivointi, joka tuo tehoa heittäytymistä vaatiaan työskentelyyn.

Uu­del­lee­noh­jel­moin­ti

Logon symboliikassa on muunnettuna myös uu­del­lee­noh­jel­moin­nin symboli. Tavoitteena on tuoda ihmisten tietoisuuteen sen, miten useimmat itsellemme asettamat rajoitteet ovat syntyneet lapsuudessa ns. ohjelmointeina. Lapsen kyky omaksua ja toimia kyseenalaistamatta aikuisten ohjeita ja mielipiteitä kuuluu osaksi eloon­jää­mis­bio­lo­gi­aam­me. Lapsuudessa tuo omaksuminen linkittyy myös vahvasti sosiaaliseen menestymiseen perheessämme ja muissa ympäristöissä. Aikuisena meidän kuuluu kuitenkin haastaa nuo ohjelmoinnit ja löytää keinot olla enemmän sitä, miksi meidän on tarkoitettu. Tässä kohtaa logo myös yhdistyy yrityksemme sloganiin ”Vapaus olla Sinä.”.

Julkaissut N'nea, Graalion Oy

N'nea eli Anne Siirilä on Graalion Oy:n omistajayrittäjä, sielunlaulaja, kasvun kompassi ja neomaagi. Kysyttävää? Ota yhteyttä +358 44 3732 771 tai graalion@graalion.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: