Ei fyysistä ilman ener­geet­tis­tä

Minulle käy usein niin, että jokin lukemani tai kuulemani heläyttää kuin jonkin luukun auki ja tuo jotain kiinnostavaa informaatiota liittyen ihmisen kehon toimintaan, tunnemalleihimme, mielemme rakenteisiin tai energeettiseen olemukseemme. Niin kävi myös maanantaina, jolloin tulin lukeneeksi Nordinin Marian kirjoituksen kuukautisista. Että miten keho tai mieli pitää niitä alitajuisesti vaarallisena ja vastustaa niitä, aiheuttaen siten kivuliaat kuukautiset. Kyllä tuo resonoi. Käynnisti jopa itsessä jotain tiettyjä ajatus- ja tunnusteluketjuja käyntiin. Mutta sain myös jotain lisävalaistusta asiaan.

Sain tiedon, että naisilla on käytössään fyysinen vastine purkaa kehossa olevia hankalia tunteita, kuten kiukkua, kuukautisten avulla. Jos on hankalat tai kivuliaat kuukautiset, niin se voi kuvata sitä, että nainen kokee haasteelliseksi ilmaista tai käsitellä tunteitaan, kertoa tarpeistaan tai ylipäätään antaa itselleen luvan olla kuka on. 

Vaihdevuodet ovat toisille elämänvaihe, jossa ennen hillitty tai hallittu saattaakin menettää kontrollin tunteiden ilmaisuun eli räiskyy ehkä jopa vastoin tahtoaan. Mutta tämäkin on tar­koi­tuk­sen­mu­kai­nen fyysinen vastine jollekin henkiselle. Ellet ole oppinut ennen vaihdevuosia sanoittamaan, ilmaisemaan ja purkamaan kiukkua ja muita haastavia tunnetiloja, niin vaihdevuodet viimeistään saavat sitä vuosien kertynyttä lastia purkautumaan. Eli meissä on mekanismi, joka pyrkii huolehtimaan, että tar­koi­tuk­sen­mu­kai­set oppiläksyt tulevat käydyksi läpi ja olemme valmiita siirtymään seuraavaan vaiheeseen.  

Edellinen juttelu tunteiden ja tarpeiden ilmaisun merkittävyydestä voi tulla esiin myös raskaudesta haaveilevien kohdalla hedelmättömyytenä. Jos kieltäytyy sanoittamasta ääneen, ilmaisemaan muuten tai purkamaan tunteitaan riittävän avoimesti ja rehellisesti omaa hyvinvointia ajatellen, ei voi tulla raskaaksi, koska nainen on silloin riippuvainen kuukautisten meitä puhdistavasta vaikutuksesta. Luonnollisesti tuo ei ole ainoa syy eikä koske kaikkia, joilla on haasteita hedelmällisyydessä. Mutta on yksi varteenotettava pohdinnan aihe. Keho ei voi luopua fyysisestä puhdistumisesta ellei nainen kehitä henkisen puhdistumisen väylää sanoitettujen tunteiden ja tarpeiden muodossa. 

Naiseuden opiskeluun kuuluu siis myös luoda yhteistyö kehon naiseuden keskuksen ja tunteiden ilmaisun keskuksen välille eli sakraali- ja kurkkuchakran välille. Meidän on välttämätöntä oppia olemaan ääneen kiukkuisia, meidän pitää opetella tarvittaessa jopa vaatimaan tarpeidemme täyttämistä ja meidän on opeteltava puhumaan omaa totuuttamme ja olemaan aito itsemme, jos haluamme luoda olosuhteet hormonitoiminnan tasapainolle, kivuttomille kuukautisille, lempeille vaihdevuosille ja tullaksemme raskaaksi.  

Jokaisen tie on omanlaisensa, joten en todellakaan tarkoita tämän sanotun olevan totta sellaisenaan kaikille. Tämä on vain näkökulma, joka pyytää päästä kuuluville tässä ajan hengessä. Ja teoreettisen opiskelun lisäksi tätä näkökulmaa tukee oma havainto siitä, että kurkun ja sakraalin alue ovat voimakkaassa vaikutussuhteessa toisiinsa nähden. Oman äänen ja nielun alueen tarkkailulla voi siis saada merkittävää informaatiota oman lantionalueensa tilasta. Palan tunne kurkussa, nieleskelyn tarve, kuristava tunne kurkussa ym. voivat olla täysin vertauskuvallisia alaselän, vatsanalueen ja lantion syväosien jäykistyneiden kudosten kanssa. Elastisuus koko kehossa voi olla kateissa, kun sanat ”ei”, ”en halua”, ”tahdon…”, ”anna minulle…” jne. on vedetty kurkusta takaisin ja jäädytetty lantioon. 

Oma ääni voi myös olla tehokas työkalu lantion syväosien vapauttamiselle ja rentouttamiselle. Jos sallit itsesi äännähdellä nautinnosta, nautinto syvenee. Jos sallit itsesi sanoittaa itsesi ääneen, kehon ei tarvitse jäykistyä. Kun mumiset, hymiset, hyräilet, laulat tai pidät mitä tahansa ääntä, kehosi vettä liikuttavat värähtelyt voivat luoda muutosta tuovaa aaltoa. Eli noita kahta aluetta, kurkkua ja lantiota, kannattaa tarkkailla ja niiden kanssa työskennellä ristiin. Naiseuden teemat eivät aina vapaudu tanssimalla alasti täydenkuun valossa tai puhumalla naiseutemme pyhyydelle kauniisti. Ne eivät välttämättä purkaudu aina edes hyödyntämällä traumojen purkuun kehitettyjä kehoterapioita kohdentaen niitä lantion alueen vapauttamiseen, kun kivut, oireet, ongelmat tai tunteiden ja ajatusmallien haasteet tuntuvat kirkuvan meille kaikissa muodoissaan haasteista naiseuden teemoissa. Naiseuden teemoihin kuuluu tulla myös näkyväksi, kuulluksi ja tunnustetuksi sanojen kautta. Joten avaa suusi nainen! Et voi edes aavistaa, mitä kaikkea vapautumista sillä voitkaan tulla saavuttaneeksi!

Käytännön vinkki: Yksi käytännöllinen tapa työstää kurkun ja lantion aluetta ristiin on ns. tietoiset kuukautiset. Tietoisissa kuukautisissa otetaan irtipäästämisen aikomus kuukautisiin mukaan.  Voit voimistaa niiden tehoa sanoittamalla irtipäästettäviä asioita pelkän ajattelun sijasta. Tai kirjoita asiat paperille. Tai jos kaipaa asiasta seremoniallisempaa, niin pyyhkäise tuolle paperille kuukautisverta ja polta, kun veri on kuivunut. Tai upota koko teksti veteen, koska kehomme veri edustaa veden elmenttiä. Tai voit upottaa paperin maahan tai antaa tuulen vietäväksi. Sinun on lupa hullutella ja antautua intuition vietäväksi, koska sitäkin naiseuden ja kurkun yhdistäminen voi olla, hulluttelua ilman vakavaa järkeä.  Eivätkä tietoiset kuukautiset ole käytössä vain hedelmällisessä iässä oleville. Vaihdevuodet ohittaneet voivat edelleen hyödyntää kehon muistia kuukautisten merkityksestä visualisoimalla ns. energeettiset kuukautiset

Kun kehosta on vapautettu tunnelukot ja -kuonat, niin silloinhan ollaan jo tilanteessa, jossa ihminen on jo saavuttanut itseilmaisun kannalta riittävän vapaan tilan ja silloin riittää vain sen toteuttaminen aina tarpeen tullen. Mutta jos puhdistettavaa ja vapautettavaa kehon solutasolta löytyy, niin nuo tietoiset ja energeettiset kuukautiset voivat olla hyvin voimallinen keino tehdä kehotietoista itsehoitoa ja prosessointia. Eikä vain naiseuden teemoihin liittyen. 

Ota siis haaste vastaan ja lähde puhdistamaan itseäsi ilmaisun ja naiseuden koko muistin voimalla!  

Julkaissut N'nea, Graalion Oy

N'nea eli Anne Siirilä on Graalion Oy:n omistajayrittäjä, sielunlaulaja, kasvun kompassi ja neomaagi. Kysyttävää? Ota yhteyttä +358 44 3732 771 tai graalion@graalion.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: