Äänen värähtelyllä on todistetusti terveyttä edistäviä fysiologisia vaikutuksia. Ääni etenee värähdellen solunesteissä saaden myös solut värähtelemään purkaen samalla kehoon kertyneitä jännitteitä, tunnekuormaa sekä jumeja. Samalla stressireaktiot lievittyvät, adrenaliini- ja kortisolituotanto (stressihormoni) alenee, hengitys hidastuu ja syvenee sekä taistele-pakene -oireilu kehossa vähenee. Tämä helpottaa stressiperäistä päänsärkyä ja vatsaoireita. Monesti vatsan lurina onkin ensimmäisiä merkkejä siitä, että keho alkaa tasapainottua, aineenvaihdunta normalisoitua ja rentoutuminen käynnistyä.
Eri äänitaajuudet resonoivat eri kohdissa kehoa, mikä purkaa kuin huomaamatta kireyttä lihaksista ja sisäelinten ympäriltä. Eri äänitaajuuksia tuottamalla voidaan vaikuttaa myös verenkiertoon sekä nestekiertoon elimistössä. Harmonisten äänten on todettu vaikuttavan parasympaattiseen hermostoon alentaen verenpainetta ja sykettä sekä hoitaen lempeästi kiputiloja. Kun keho ja mieli rentoutuu, myös hyvänolon hormoneja vapautuu elimistöön. Äänihoitoa käytetään siksi myös unen laadun parantamiseen.
Äänihoitoja tuotetaan intuition kautta improvisoiden eri soittimin (shamaanirumpu, enkelikellot, äänimaljat, digeridoo, koshi-kellot jne.), sielulaululla, kehoresonanssilaululla, mantraten, perinteisemmällä laululla, runolaululla ja hyräilemällä.
Äänihoidot ovat joka kerta ainutlaatuisia niin tunnelmaltaan kuin vaikutuksiltaankin. Tuotettu äänimaailma vaikuttaa aivoaaltojen taajuuksiin ja auttaa kääntymään omaa sisäistä maailmaa kohti, syvärentoutuneeseen ja meditatiiviseen tilaan, jolloin alitajunnan on mahdollisuus nostaa kokemuksia ja tärkeitä oivalluksia esiin.
