Päähänpiston toteutuminen

Chartren katedraali. Tämän kirkon ikkunalaseista mimulla oli lehdestä leikattu kuva vaatekaapin ja myöhemmin vaatehuoneen seinällä vuosia (kuva oli toinen kahdesta inspiraatiokuvasta). Olin saanut kuvaa katsoessa päähäni, että tuonne haluan joskus päästä. Ja itku meinasi päästä katedraalin sisällä kierrellessä, kun siihen hetkeen kiteytyi niin paljon unelmien toteutumisesta. Kuva oli ollut päähänpisto, joka tosin oli kummunnut vahvasta sisäisestä vetovoimasta. Ja siellä minä käsittämättömän vaikuttavan kirkon sisällä astelin.

Pääsisäänkäynti ulkoa.

Jotenkin koko reissun ajan on ollut suotuisia sattumuksia. Ja niin toteutui myös Chartren katedraalissa. Osuimme paikalle juuri ennen messun aloitusta, joten astelua säesti syvällä menevä gregoriaanissävytteinen laulu. Istuimme pienen hetken jopa kuuntelemassa messua. Ei minun ranskankielen taidoilla sisällöstä selkoa ottanut, mutta silti mieli oli harras.

Ulkopuolella oli myös lasista tehty labyrintti eli jatulintarha.

Sytytin katedraalissa myös kynttilän. Jo ennen sisään astumista tuli tunne, että sinne minä saan kantaa murheeni ja jättää ne sinne. Kynttilän sytyttäminen tuntui sitä saatua viestiä vasten sopivalta. Ja erityisen vaikutuksen minuun teki palavasydäminen Jeesus-patsas. Sen intensiivinen ja suoraan sieluun saakka uppoava katse sai pysähtymään katsomaan pitkän pätkän takaisin. Kosketin patsaan lailla sormellani kohtaa sydämessä. Ja siinä tapahtui jotain. Sydän eheytyi jälleen pienen palan verran.

Suurta kunnioitusta herätti kyllä myös miten uusi ja vanha oli laitettu kunnioittavalla tavalla rinnatusten. Katedraalin seinälle oli heijastettu upea valoshow joulun kunniaksi taustamusiikin saattelemana. Siellä oli isoja nuorisojoukkoja myöten paikalla väkeä sitä katsomassa. Ja selvästi paikallisia. Kirkko eli verevänä ymprillään olevien ihmisten elämässä, se oli se tunne, joka touhua katsellessa välittyi.

Katedraalin ikkunalasit jäivät tosin iltahämärään sijoitetulla vierailulla näkemättä koko loistossaan. Mutta ei haittaa. Tiedän, että sydän kuulee kutsun palata tännekin uudelleen.

#matkailuautollaeurooppaan #seikkailu #matkailu #nähtävyydet #matkailuauto #karavaanari #chartres #ranska #france #travel #travelling #sightseeing #caravan #caravanlife

Julkaissut N'nea, Graalion Oy

N'nea eli Anne Siirilä on Graalion Oy:n omistajayrittäjä, sielunlaulaja, kasvun kompassi ja neomaagi. Kysyttävää? Ota yhteyttä +358 44 3732 771 tai graalion@graalion.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: