Terra Natura Murcia

Minun suhteeni eläintarhoihin on vähän mutkikas. Toisaalta oksettaa ajatus eläinten käyttämisestä ihmisten viihteenä. Mutta kyllähän nuo eläinpuistot tekevät myös työtä eläinlajien säilymisen puolesta.

Mutta kiistattomasti eläinten seuraaminen on lumoavaa. Murcian Terra Natura mahdollisti tänään sellaisten eläinten näkemisen, joka on ollut haaveena, mutta jota en ollut uskonut koskaan toteutuvan. Ja eläinten ääreen pääsyn mahdollisti auton vuokraus eli kolmen viikon jalkapatikka vaihtui taas pyörien päälle.

Suurimman vaikutuksen eläimistä teki kirahvi. Se on vain niin iso ja silti herkön hellyyttävä ja yllättävän sulavaliikkeinen. Myös naarasleijona oli häkellyttävä ilmestys. Se voima, mikä kaikessa rentoudessaan siitä huokui. Suurimman yllätyksen kaikista toi strutsi sillä, että en ole koskaan tajunnut miten iso se on! Siinä näytti gnukin pieneltä rinnalla. Hyvin hämmentävää. Ja vielä miten aggressiivista sen touhu oli. En haluisi joutua nokakkain kiukkuisen strutsin kanssa. Suloisuusaspektilla mangustit (rakastan niitä!) ja piikkisika veivät pokaalin kotiin. Hitsin innoissani olin myös nähdessäni seepran. Kuuluu EDS:n tunnuksena vain asioihin, jotka uppoaa syvälle ihon alle. Ja aasin olisin halunnut viedä kotiin.

Se yllätti, että miten monet eläimistä ottivat lopulta ihan omasta aloitteestaan kontaktia. Katsoivat silmiin. Muutama tuli selvästi jopa varta vasten poseeraamaan. Vielä yksi ihmetyksen aihe oli ne lukuisat kissat mitä eläintarhassa vapaana liikkui. Oli hupaisaa seurata kun haikara ja kissa olivat sulassa sovussa liki vieretysten ja aivan kuin se nimenomainen kissa olisi katsonut suojelevan asenteen kera minua, että annas meidän ny olla rauhassa.

Ristiriitaisesta suhteestani huolimatta koen nöyrää kiitollisuutta siitä, mitä tänään näin ja mitä kohtaamisissa eläinten kanssa koin. Tämä oli oikein hyvä tapa aloittaa tämän reissun viimeinen viikko. Viikon päästä sunnuntaina on jo kovasti ehditty asettumaan takaisin talvisen Suomen keskelle.

#matkailuautollaeurooppaan #matkailu #espanja #eläintarha #eläimet #nähtävyys #terranatura #travelling #travel #sightseeing #zoo #spain

Julkaissut N'nea, Graalion Oy

N'nea eli Anne Siirilä on Graalion Oy:n omistajayrittäjä, sielunlaulaja, kasvun kompassi ja neomaagi. Kysyttävää? Ota yhteyttä +358 44 3732 771 tai graalion@graalion.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: